Pastă de susan negru SANFENG 454g. Țara de origine China.
Pasta de susan este bogată în minerale precum fosfor, potasiu, zinc, lecitină, magneziu, fier și este una dintre cele mai bune surse de calciu. Conține mai multe proteine decât majoritatea nucilor, vitamina E sau vitaminele B.
Pasta este folosită și în diete deoarece este ușor digerabilă și conține cantități mari de grăsimi nesaturate. Are o gamă imensă de utilizări în bucătărie și este populară și printre vegani și vegetarieni. Se unge ca pastă pe pâine, se adaugă la marinate, sosuri, sosuri pentru salate și așa mai departe. Când este amestecat cu sirop de curmale, este servit ca desert dulce sau ca gustare între mese cu produse de patiserie.
Este excelent în combinație cu mielul. În Egipt se adaugă automat la majoritatea sandwich-urilor, iar în multe țări asiatice este populară versiunea sa cu ardei iute.
Susanul negru este strămoșul susanului alb, care a fost crescut din acesta și provine probabil din India. Este tipic prin faptul că este mai aromat și are un gust mai puternic decât susanul alb. Ambele tipuri de semințe au aproape aceeași compoziție și sunt o sursă bogată de minerale și oligoelemente. Acestea sunt deosebit de populare în bucătăria asiatică, ale cărei arome sunt inconfundabile pentru europeni.
Utilizarea susanului negru este foarte versatilă. Se folosește în produse de patiserie, iaurturi și muesli și se adaugă la diverse terciuri, mâncăruri asiatice prăjite și marinate pentru carne. De fapt, poate fi adăugat aproape oriunde - la supe, sosuri, paste sau tocănițe.